Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date de la Poliția de Frontieră: Câți moldoveni au revenit în țară timp de 24 de ore

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăVameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție
Vameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a prezentat datele privind numărul persoanelor care au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor, niciun călător nu a avut simptome de COVID-19.

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 1 069 de persoane. 896 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cele mai multe traversări au fost înregistrate la frontiera moldo-română - 660. La hotarul cu Ucraina s-au înregistrat 223 de cetățeni. În același interval de timp, 14 de oameni au ajuns în țară cu avionul. Niciun călător nu a avut simptome de COVID-19.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni se întorc acasă de Paște

În total au fost completate și semnate 780 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală.

Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli: 29 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și ale regimului punctelor de trecere. Doi cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Au fost înregistrate 11 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională și a avut loc un caz de trafic ilicit de transportare de mărfuri.

În același timp, populația continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră, fiind înregistrate în total  37 de apeluri. Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine vigilentă în raport cu virusul de tip COVID-19.

În prezent, în Moldova sunt confirmate 2472 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până acum, 67 de oameni au murit din cauza COVID-19. Poliția de Frontieră continuă să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecției. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au permis de ședere în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0