Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni se întorc acasă de Paște

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliția de Frontieră a prezentat datele privind numărul persoanelor care au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor, niciun călător nu a avut simptome de COVID-19.

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 3 211 de persoane, dintre care 2 351 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au fost înregistrați la frontiera moldo-română: 1 290. La vama cu Ucraina s-au înregistrat 830 de persoane, dintre care 298 de cetățeni au fost repatriați din Federația Rusă. Totodată, 231 de pasageri au ajuns în țară cu ajutorul curselor charter din Londra. Niciun călător nu a avut simptome de COVID-19.

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare

În total au fost completate și semnate 2 150 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală.

Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli: nouă persoane au încălcat regimul de fontieră, un cetățean nu a respectat măsurile de prevenire și profilaxie împotriva COVID-19, iar o persoană a încercat treacă frontiera cu consemn.

În același timp, populația continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră, fiind înregistrate în total 52 de apeluri. 

În prezent, în Moldova sunt confirmate 2 264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până acum, 56 de oameni au murit din cauza COVID-19. Poliția de Frontieră continuă să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecției. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au permis de ședere în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0