Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o localitate din Moldova a intrat astăzi în carantină

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Satul Brânzeni din raionul Edineț, unde au fost confirmate zeci de cazuri de COVID-19, a intrat astăzi în carantină.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Autoritățile au instituit astăzi regim de carantină în satul Brânzeni din raionul Edineț, unde au fost confirmate tocmai 39 de cazuri de infectare cu COVID-19. În celelalte localități în care au fost stabilite astfel de restricții situația pare să se stabilizeze, afirmă premierul.

Mihai Ciocanu - Sputnik Moldova
Mihai Ciocanu: Spitalele au fost și vor fi cele mai mari surse de infecție de pe mapamond

”În linii generale, situația se stabilizează în aceste localități. De astăzi și în localitatea Brînzeni a fost instituită această carantină. Sperăm că măsurile întreprinse vor diminua riscul de contaminare a populației în aceste localități”, a declarat Ion Chicu după ședința de astăzi a Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

În prezent se află în carantină localitățile Soroca, Ștefan Vodă, Talmaza, Carahasani, Glodeni și Brânzeni. 

În satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești, regimul de carantină a fost ridicat, având în vedere că timp de 14 zile consecutiv nu s-a înregistrat niciun caz nou de contaminare cu COVID-19.

Astăzi au fost procesate în laboratorul ANSP 199 de probe și au fost confirmate 76 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus. 

Cale mai multe cazuri au fost înregistrate în raionul Glodeni - 28. În municipiul Chișinău au fost confirmate 14 cazuri noi, în Cahul - 6, Fălești- 5, în raioanele Dubăsari și Ștefan Vodă - câte 3 cazuri. În Căușeni, Criuleni, Orhei, Rezina - câte 2 cazuri, iar în raioanele Basarabeasca, Cantemir, Comrat, Florești, Hâncești, Ialoveni, Soroca, Strășeni și Telenești - câte un caz. Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în Moldova la 2548.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0