Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă cu marfă din China la Vama Tudora - Video

© Poliţia de Frontieră camion alcool
camion alcool - Sputnik Moldova
Abonare
Un lot de mărfuri de proveniență chineză, cu valoare deosebit de mare, urma să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Tudora.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Un lot de marfă de contrabandă de proveniență chineză a fost descoperit la postul vamal Tudora.

Potrivit informațiilor oferite de Serviciul Vamal al Republicii Moldova, mărfurile transportate de patru autocamioane nu coincideau cu cele indicate în declarațiile vamale prezentate.

Potrivit actelor prezentate funcționarilor vamali, era vorba de un lot de mașini pentru prelucrarea cerealelor care, potrivit legii, sunt scutite de achitarea drepturilor de import.

Arma de model ”BRUNI” (MOD. 92, cal. 8 mm)  - Sputnik Moldova
Societate
Pățania unui moldovean care revenea din Italia – Iată ce i-au găsit vameșii printre bagaje

În urma controlului, oamenii legii au stabilit că în containere erau mărfuri care în mod obligatoriu urmau a fi supuse plăților vamale, cum ar fi biciclete, piese pentru biciclete, accesorii moto, precum și piese pentru motociclete. Valoarea acestora se ridică la peste patru milioane de lei.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală în baza bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de contrabandă.

Potrivit legii, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă de până la 550 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Fluxul de știri
0