Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte persoane au venit și câte au plecat din Moldova în ajunul Paștilor

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 2.000 de persoane au traversat frontiera de stat a Republicii Moldova din dimineața zilei de sâmbătă, 18 aprilie, până în dimineața zilei de duminică, 19 aprilie. Nicio persoană nu prezenta simptome de COVID-19.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Un număr de 2.086 de traversări ale frontierei de stat raportează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI din dimineața zilei de 18 aprilie pânî în dimineața de 19 aprilie.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
IGSU: Nimănui nu-i este permisă intrarea în localitățile aflate în carantină

În majoritatea cazurilor, a fost vorba de intrări în Republica Moldova – 1.399 de traversări. Din totalul menționat, au fost înregistrate 536 de treceri la frontiera moldo-română, 538 de treceri - la frontiera cu Ucraina și 325 de treceri a frontierei aeriene (rute charter).

În intervalul menționat de 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni – 420 traversări persoane; PTF Aeroport Chișinău – 325 traversări persoane (rute charter); PTF Otaci –  221 traversări persoane; PTF Tudora – 144 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Reni – 86 traversări persoane.

„Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 87 cetățeni moldoveni repatriați din Polonia. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost notate la intrarea în țară  trei curse charter din Germania și Israel, fiind înregistrați 309 pasageri moldoveni”, informează Poliția de Frontieră.

În toate punctele de trecere a frontierei, cele 2.086 de persoane care au intrat sau au ieșit din țară au fost supuse screeningului, fiind completate 1.399 de fișe epidemiologice individuale. Ncio persoană nu a prezentat simptomele virusului COVID-19, potrivit sursei citate.

Благодатный огонь прибыл в Молдову  - Sputnik Moldova
Fără precedent: Slujba din Noaptea Învierii 2020 va rămâne în istorie - Foto

De asemenea, în punctele de trecere au fost completate și semnate 1.296 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

În același interval orar, polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale. Astfel, 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, iar o persoană avea asupra ei un document falsificat.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) ore au înregistrat în intervalul menționat 55 de apeluri de la cetățeni și au oferit răspunsuri la întrebări despre cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0