Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

IGSU: Nimănui nu-i este permisă intrarea în localitățile aflate în carantină

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) asigură că pompierii și salvatorii se află la datorie și astăzi, când sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos. În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au intervenit pentru lichidarea a peste 80 de incendii.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. În ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în peste 100 de situații de risc, anunță IGSU.

Блокпост из-за коронавируса на въезде в Севастополь - Sputnik Moldova
Societate
6 localități în carantină: Aproape 200 de polițiști și militari asigură securitatea – Foto

Pompierii au reușit lichidarea a 81 de focare de ardere și, de asemenea, au prevenit producerea a două incendii – unul în municipiul Chișinău și altul în UTA Găgăuzia.

Peste 500 de salvatori și pompieri, cu 150 unități de tehnică, sunt la datorie în aceste zile.

Astăzi, în municipiile și satele în care a fost instituit regim de carantină activează 17 angajați ai IGSU, cu 6 unități de tehnică. Aceștia au menirea să mențină climatul de securitate pentru cetățeni și să le acorde suportul necesar autorităților publice la fața locului.

De sărbătorile Pascale, oamenii sunt rugați să respecte recomandările autorităților în prevenirea și combaterea virusului COVID - 19 . Îndemnul IGSU este ca persoanele din afara localităților aflate în carantină să nu  meargă pentru vizitarea apropiaților în satele și în municipiile unde, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, este introdus regimul de carantină.

Nicio persoană din afară nu va primi permisiunea de a intra în localitățile Carahasani și Talmaza, raionul Ștefan Vodă, municipiile Glodeni, Soroca și Ștefan Vodă, în scopul prevenirii contaminării cu COVID-19, avertizează IGSU.

Благодатный огонь прибыл в Молдову  - Sputnik Moldova
Fără precedent: Slujba din Noaptea Învierii 2020 va rămâne în istorie - Foto

Excepție fac doar angajații serviciilor de urgență și ale cele care mențin infrastructura localităților.  

Și astăzi, echipaje mobile ale IGSU, cu  autospeciale de intervenție, difuzează spoturi sonore de atenționare a cetățenilor. Oamenii sunt rugați să stea acasă și în ziua în care sărbătorim Învierea Domnului, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus.

În situații de risc, cetățenii pot telefona la Serviciul 112. IGSU precizează că astfel de măsuri vor continua în localitățile din țară pe toată perioada de menținere a carantinei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0