Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Situația privind coronavirusul în Rusia - numărul de noi infectări este în creștere

© AFP 2024 / RIJASOLOМедицинский работник проводит тестирование на covid-19
Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 este în creștere, dar există speranța că situația se va stabiliza în următoarele șapte zile.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în mesajul său de Paști adresat cetățenilor țării că situația privind coronavirusul este sub control, toate structurile puterii acționează organizat și responsabil.

”Situația este sub control deplin. Întreaga societate s-a unit în fața pericolului comun”, a menționat președintele în mesajul publicat pe site-ul Kremlinului.

Potrivit șefului statului, Rusia va trece cu demnitate peste aceste încercări care i-au fost trimise, pentru aceasta există toate resursele și rezervele necesare.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat la postul TV ”Rossya 1” că acest subiect se află permanent în atenția lui Vladimir Putin.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Încă două decese, dar și zeci de persoane externate

Potrivit lui Pescov, săptămâna aceasta numărul de îmbolnăviri a crescut zilnic, ceea ce înseamnă că Rusia nu a atins încă vârful rpidemiei, dar există speranța că situația se va stabiliza în următoarele 7 zile.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus în Federația Rusă a ajuns la 42.853, o creștere de 6.060 de cazuri într-o singură zi, dintre care 43% nu au avut manifestări clinice, Informația a fost făcută publică de Centrul operațional pentru combate răspândirea coronavirusului. Cazurile noi au fost identificate în 78 de regiuni ale țării.

În Capitală, la Moscova, au fost înregistrate 24 324 de îmbolnăviri, iar 44% dintre noii pacienți sunt persoane cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

În total, 361 de persoane au murit de coronavirus în Rusia, 3291 au fost vindecate.

În lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, au fost înregistrate cel puțin 2,1 milioane de cazuri, peste 146 de mii dintre cei infectați au murit. Cel mai mare număr de victime este în Statele Unite (peste 39 de mii de oameni au murit acolo), precum și în Spania, Italia, Franța, Marea Britanie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0