Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 în Moldova: Încă două decese, dar și zeci de persoane externate

Abonare
Ministerul sănătății a făcut publice noi informații cu privire la evoluția epidemiei de COVID-19 în Moldova.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Ministerul Sănătății informează că pe parcursul zilei de ieri au fost externate 66 de persoane care s-au vindecat de COVID-19. Astfel, până în prezent au fost tratați în instituțiile medicale din țară 457 de pacienți.

Dintre pacienții aflați în spitale, 200 sunt stare gravă, 525 au o stare de gravitate medie, iar restul - satisfăcătoare. Totodată, 17 persoane se află la respirație dirijată.

Din păcate, pe parcursul nopții a mai fost înregistrat un deces în urma infectării cu noul coronavirus.  
Bărbatul răpus de COVID-19 avea 55 de ani și era din municipiul Bălți, fiind transferat la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 17 aprilie de la Spitalul din Bălți în stare extrem de gravă. Acesta avea printre comorbidități hipertensiune de gradul III, insuficiență respiratorie, cardiopatie hipertensivă.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Un nou focar de COVID-19 în Moldova: Tocmai 39 de bolnavi, depistați într-o zi

Un alt deces a fost înregistrat pe parcursul zilei de astăzi. Este vorba de un bărbat în vârstă de 61 de ani, din orașul Soroca, internat la Spitalul din Soroca în data de 15 aprilie. Acesta mai suferea de  insuficiență renală cronică și accident vascular cerebral.

Amintim că alte trei decese au fost anunțate de MSMPS aseară – toate fiind înregistrate în regiunea transnistreană. Numărul deceselor a ajuns până în prezent la 62 de cazuri.

Bilanțul persoanelor infectate a ajuns în țara noastră la 2351. Dintre acestea -  cazuri confirmate în laborator - 2282 și cazuri cu diagnostic clinico epidemiologic – 69.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0