Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cântă de la balconul casei sale: O violonistă surprinde publicul cu melodii deosebite

© Photo : Facebook / Alexandra ConunovaAlexandra Conunova
Alexandra Conunova - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandra Cunonova este o violonistă talentată din Republica Moldova, care de câțiva ani este stabilită în orașul elvețian Lausanne. Aflându-se în carantină la domiciliu, tânăra organizează concerte live impresionante, improvizate la balcon.
Cântă de la balconul casei sale: O violonistă surprinde publicul cu melodii deosebite

După ce la ora 21:00 locuitorii orașului Lausanne își aplaudă eroii din prima linie, talentata Alexandra Cunonova interpretează la vioară piese deosebite pe o scenă improvizată – la balconul casei sale, astfel aducând un omagiu tuturor medicilor.

Мужчина в медицинской маске в Вене, Австрия - Sputnik Moldova
Cât va mai dura epidemia de coronavirus: Estimările unui virusolog

"În prima zi a carantinei descifram acasă o partidă de Bach. În acest timp mi-a venit un mesaj de la vecina mea. Credeam că îmi va scrie că muzica se aude prea tare și o deranjează, însă mesajul ei m-a impresionat:  Alexandra, ce plăcere este să te ascult, mai ales în zilele de carantină. De ce nu ne faci concerte la balcon după ce aplaudăm corpului medical? Așa a apărut ideea să organizez concerte live", a relatat pentru Sputnik violonista.

Alexandra Cunonova spune că are o plăcere deosebită să interpreteze piese la balcon și niciodată nu s-a simțit atât de utilă în calitate de artist precum în aceste zile, iar spectatorii o laudă recunoscător.

"Întreb vecinii ce piese ar dori să interpretez ca să cântăm cu toți împreună. Am impresia că la nivelul vibrațiilor ne unim într-o rugăciune. Este un sentiment absolut deosebit decât cel pe care îl simt pe marele scene", a mărturisit ea.

Numele Alexandrei Cununova a devenit cunoscut după ce a obținut mai multe victorii la concursuri muzicale prestigioase la nivel internațional, inclusiv după ce a câștigat premiul II în cadrul uneia dintre cele mai complicate competiții din lume – Concursul Internațional "Piotr Iliici Ciaikovski" desfășurată la Moscova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0