Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

6 localități în carantină: Aproape 200 de polițiști și militari asigură securitatea – Foto

© Sputnik / Александр Полегенько / Accesați arhiva multimediaБлокпост из-за коронавируса на въезде в Севастополь
Блокпост из-за коронавируса на въезде в Севастополь - Sputnik Moldova
Abonare
Un număr de 165 de angajați ai subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Forțelor Armate asigură securitatea în cele 6 localități în care a fost instituit regimul de carantină.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. În șase localități a fost instituit regimul de carantină la situația din 10 aprilie: în municipiul Soroca, în orașul Ștefan Vodă, localitățile Carahasani și Talmaza, din raionul Ștefan Vodă, în satul Boghiceni, din raionul Hâncești, și în localitatea Valea Perjei, din raionul Taraclia.

În total, 165 de polițiști și militari asigură securitatea și siguranța cetățenilor în cele șase localități, a precizat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI.

În raionul Ștefan Vodă activează 7 posturi fixe, iar în municipiul Soroca - 5 posturi fixe și  2 filtre, care includ angajați din MAI și din Ministerul Apărării. 

© Photo : Facebook / Alexandru PînzariRegim de carantină
6 localități în carantină: Aproape 200 de polițiști și militari asigură securitatea – Foto - Sputnik Moldova
Regim de carantină

Acțiunile organizate de salvatori, polițiști și soldați vin întru asigurarea securității și siguranței cetățenilor, dar și întru acordarea suportului necesar autorităților publice locale.

Potrivit IGSU, acțiunile autorităților sunt îndreptate în menținerea măsurilor de carantină, acordarea permiselor pentru circulație agenților economici care asigură localitățile cu produse alimentare, pentru buna funcționare a serviciilor bancare și farmaceutice.

Обустройство карантинного центра на территории Молдэкспо - Sputnik Moldova
Societate
Când va fi sistată starea de urgență și vom putea ieși din casă – Iată de spune Dodon

De asemenea, salvatorii, polițiștii și militarii sunt antrenați în continuare în campanii de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a COVID-19.

Pe parcursul zilei de 9 aprilie, mesaje audio au fost difuzate în 12 localități din raioanele Criuleni, Cantemir, Ștefan Vodă, Ungheni, dar și în câteva sectoare ale Chișinăului.

Oamenii sunt îndemnați să rămână acasă, să respecte distanța socială în raport cu alte persoane și să informeze autoritățile în caz de suspecție de COVID-19.

În caz de situații de risc, cetățenii pot apela Serviciul 112.

Fluxul de știri
0