Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Activități online destinate tinerilor în perioada de carantină - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaPetru Grecu
Petru Grecu  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciile și programele Centrului Municipal de Tineret din Chișinău pot fi accesate deja în regim online. Reprezentanții instituției recunosc că aceasta este o provocare pentru ei, întrucât le lipsește enorm contactul direct cu tinerii.
Activități online destinate tinerilor în perioada de carantină - detalii

Centrul Municipal de Tineret a reușit să se conformeze tuturor cerințelor impuse de autorități și s-a adaptat situației. Toate activitățile și proiectele sunt desfășurate în regim online, iar tinerii sunt foarte receptivi, în special că acum au mai mult timp liber pe care trebuie să-l folosească rațional.

"În perioada de carantină încercăm să le prezentăm tinerilor proiectele prin intermediul tehnologiilor. Facem live-uri cu diverși specialiști, psihologi și dezbatem diverse teme interesante. De asemenea, de la 1 aprilie organizăm un program extins de la distanță ce include opt cluburi de interese cu tematici diferite: motivaționale, film, dezbateri, sănătate ș.a. În primele zile au fost înscriși aproape 100 de participanți", a declarat pentru Sputnik directorul CMTC, Petru Grecu.

Anterior, Pentru Grecu a menționat că în acest an, în instituția pe care o reprezintă vor avea loc schimbări de importanță majoră. Tânărul s-a referit la finanțările care au fost destinate desfășurării activităților în cadrul Centrului, organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor vacante la patru servicii importante și lansarea mai multor proiecte inedite pentru tinerii din Capitală.

De menționat că Centrul Municipal de Tineret este o instituție creată în anul 2019 și oferă un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, având misiunea de a asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea acestora, contribuind la integrarea lor socială și profesională.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0