Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voluntarii și slujitorii Bisericii continuă să ajute nevoiașii pe timp de epidemie

© Photo : Mitropolia MoldoveiVoluntarii și slujitorii Bisericii Ortodoxe continuă să ajute persoanele vulnerabile
Voluntarii și slujitorii Bisericii Ortodoxe continuă să ajute persoanele vulnerabile - Sputnik Moldova
Abonare
Biserica Ortodoxă din Moldova a intensificat activitățile filantropice pe timp de epidemie. Clerul, organizațiile de tineret și echipele de voluntari ale parohiilor monitorizează cazurile bătrânilor și a persoanelor vulnerabile, oferindu-le ajutorul de care au nevoie.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. În contextul stării de urgență în care se află țara noastră din cauza epidemiei provocate de COVID-19, Biserica Ortodoxă din Moldova și-a intensificat activităților menită să sprijine persoanele aflate în nevoie.

”Sub îndrumarea ÎPS Mitropolit Vladimir, și activitățile principale în această perioadă de pandemie ale Grupului de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” de la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală sunt concentrate în distribuirea pachetelor cu alimente neperisabile și a darurilor pascale, dar și produse igienico-sanitare în susținerea și beneficiul persoanelor care se află în izolare sau în carantină, precum și cele vulnerabile din Capitală și suburbii”, ne-a declarat pentru Sputnik, teologul și președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate Serghei Crudu.

De la începutul perioadei de pandemie, peste 50 de familii social-vulnerabile din Capitală au beneficiat de ajutorul și sprijinul material al Mitropoliei.

Кафедральный собор Рождества Христова  - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu a anunțat cum va fi sărbătorită în acest an Învierea Domnului

”Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici și de cei aflați în izolare sau în carantină! Fiecare din noi putem fi voluntari în sprijinirea persoanelor care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente. Viaţa şi sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, dar noi avem datoria de a le apăra și cultiva cu responsabilitate permanentă. Aveți grijă de propria sănătate şi a celor din jur! Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine peste această încercare!”, a mai precizat Crudu.

În această perioadă a stării de urgență din țara noastră, preoții și comunitățile parohiale din cadrul Mitropoliei Moldovei sprijină persoanele aflate în autoizolare, persoanele vârstnice, mămicile singure cu mai mulți copii, femeile însărcinate, familiile numeroase cu posibilități materiale reduse și alte persoane vulnerabile sau persoanele carantinate care necesită un sprijin imediat în urma răspândirii pandemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), oferindu-le în acest sens hrană la domiciliu și asistență spirituală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0