Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu a anunțat cum va fi sărbătorită în acest an Învierea Domnului

© Sputnik / Miroslav RotariКафедральный собор Рождества Христова
Кафедральный собор Рождества Христова  - Sputnik Moldova
Abonare
În acest an, creștinii ortodocși nu vor putea participa la slujbele oficiate cu prilejul Învierii Domnului. În schimb, le vor putea urmări online sau la televizor.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Creștinii ortodocși din Moldova vor sărbători în acest an Învierea Domnului în condiții nemaiîntâlnite până acum - de carantină și autoizolare. Slujbele se vor desfășura doar cu participarea slujitorilor bisericești, iar enoriașii le vor urmări de acasă - pe internet sau la televizor. 

Республиканский стадион в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Două zile de timp frumos, după care iată ce se întâmplă în toată țara, inclusiv de Paște

În cadrul ședinței Centrului  Unic de Comandă a stării de urgență, premierul Ion Chicu le-a atras atenția reprezentanților Ministerului de Interne că medicii solicită insistent să fie evitate aglomerațiile în timpul sărbătorilor pascale și le cer oamenilor să celebreze Paștele în cercul îngust familial.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a anunțat mai devreme că inspectorii de patrulare vor însoți delegația Mitropoliei Moldovei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladimir, sâmbătă seara, când va ajunge Lumina Sfântă la Chișinău. Lumina va fi transmisă în toate episcopiile din țară, de unde preoții o vor lua în biserici.

Inițial, reprezentanții Mitropoliei Moldovei anunțau că Lumina Sfântă de la Ierusalim nu va fi adusă la Chișinău, din cauza stării de urgență instituite în Moldova.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Atenție la produsele pentru masa de Paște: Recomandările ANSA
Ulterior, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că Lumina Sfântă va fi adusă datorită unui suport oferit de către niște credincioși din Moldova cu posibilități financiare. 

Locuitorii de la sate vor putea scoate bucatele pregătite pentru sfințire la poartă, iar preoții vor trece pe străzi și le vor binecuvânta, având în vedere că slujbele vor fi oficiate fără enoriași, iar sfințirea în curtea bisericilor nu va fi permisă.

În orașe, în schimb, va fi mai dificil, pentru că este aglomerație. Și aici autoritățile au venit cu o soluție - cel mai mare combinat de panificație din țară va produce cozonaci, iar Mitropolia îi va sfinți, astfel încât oamenii să îi poată cumpăra din timp. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0