Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună de la Spitalul Ministerului Sănătății: Cel de-al 100-lea pacient externat

© Photo : IMSP SPITALUL CLINIC AL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII, MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALEPacientul cu numărul 100 vindecat de Covid-19 la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății
Pacientul cu numărul 100 vindecat de Covid-19 la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a anunțat o veste bună. Astăzi, a fost externat pacientul cu numărul 100 care s-a tratat de COVID-19. Este vorba despre o angajată a Serviciului de Urgență din raionul Ștefan Vodă.

CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Reprezentanții Spitalului Clinc al Ministerului Sănătății au anunțat cea mai bună veste pentru această instituție în ajunul Paștelui. Astăzi, au externat pacientul cu numărul 100 care s-a trata de COVID-19. Este vorba de Larisa Florea, felcer la punctul de urgență Talmaz din raionul Ștefan Vodă.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Îmbucurător: A mai fost externată o pacientă care s-a tratat de COVID-19

"Este o mare bucurie atât pentru pacientă, cât și pentru colectivul secție în care doamna s-a tratat, maladia a trecut, iar colega noastră va putea întâlni sărbătorile pascale în sânul familiei", a menționat conducerea spitalului într-un comunicat de presă. 

Până acum, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății s-au tratat 107 pacienți sau 30% din 391 de persoane, cifra totală a celor care s-au vindecat. Aici, 415 medici sunt implicați în tratarea pacienților cu COVID-19. De la începutul pandemiei, șapte angajați medicali și trei munictori din departamentul tehnic al spitalului s-au infectat cu cornavirus. 

În prezent, sunt 2 246 de cazuri de coronavirus. Din numărul total, 200 de persoane sunt în stare gravă, 523 au stare de gravitate medie, iar restul au stare stabilă. În același timp, 10 persoane sunt conectate la respirație artificială, 5 la Spitalul Republican, iar 5 la Institutul de Medicină Urgentă. Până acum, din cauza COVID-19, 56 de cetățeni au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0