Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfaturile nutriționistului: Alimentația sănătoasă în perioada de carantină

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova
Abonare
Specialistul în nutriție Olga Cara a oferit câteva sfaturi prețioase privind alimentația corectă în perioada de autoizolare, astfel încât să nu ieșim din criza COVID-19 și deprimați, și cu kilograme în plus.
Sfaturile nutriționistului: Alimentația sănătoasă în perioada de carantină

Nutriționistul Olga Cara spune că, în această perioadă în care suntem mai curând statici, este important să nu facem exces de mâncare. Alimentația necorespunzătoare poate duce la schimbarea greutății corporale, precum și la apariția unor boli cronice.

"Dacă anterior obișnuiam să mâncăm de cinci ori pe zi (trei mese principale și două gustări) acum recomand să evităm acele gustări, întrucât organismul elimină mai puțină energie. Evitați dulciurile și plăcintele care sunt niște calorii moarte. Optați pentru proteine atât vegetale – năut, linte, soia, cât și animale: carne, pește, ouă. Nu uitați de lactate și legumele proaspete de sezon", a remarcat ea.

Potrivit nutriționistului, carbohidrații nu trebuie să depășească 40% din caloriile noastre. Carnea trebuie consumată nu mai frecvent de trei ori pe săptămână, iar pe zi puteți consuma 100-150 g. Nu uitați și de consumul de pește de două-trei ori pe săptămână, câte 200 g pe zi.

De asemenea, Olga Cara spune că în această perioadă din rutina zilnică nu trebuie să lipsească activitățile fizice pe care le puteți face acasă "chiar și o banală curățenie înseamnă mișcare".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0