Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a spus dacă vor primi sau nu pensionarii cel de-al doilea suport de 700 de lei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaLocuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu
Locuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a asigurat pe pensionarii din țară că statul le va oferi cel de-al doilea suport finaciar de 700 de lei pe parcursul anului 2020.

CHIȘINĂU, 17 apr. – Sputnik. La sfârșitul lui 2019, pensionarii din țara noastră au fost anunțați că pe parcursul anului 2020 vor primi de două ori câte un suport unic de la stat în mărime de 700 de lei. Astfel, pensionarii și persoanele care primesc alocații sociale, al căror venit lunar nu depășește 2000 de lei, au primit ajutorul de 700 de Anul Nou. Această categorie de persoane urma să beneficieze de această compensație și de Paști, însă se pare că pandemia a dat planurile autorităților peste cap. Totuși, președintele Igor Dodon i-a asigura pe oameni că statul își va respecta promisiunea făcută anterior. 

Locuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Noi ajutoare pentru pensionari: Vezi ce categorie este vizată

"Eu am promis anterior că va fi un suport de Anul Nou și încă unul pe parcursul anului. Acest suport va fi alocat, dar urmează inițial să vedem cu ieșim din această criză în următoarele săptămâni, vedem ce avem în buget și după vom lua decizia. Acest suport va fi alocat", a declarat președintele Igor Dodon. 

În ianuraie, peste 590 de mii de persoane cu venituri lunare mai mici de 2 000 de lei au primit ajutoare unice în valoare de 700 de lei de la Guvern pentru sărbătorile de iarnă.

Este vorba de peste 403 mii de beneficiari de pensii pentru limita de vârstă, peste 107 mii de beneficiari de pensii de dizabilitate, peste 10 mii de beneficiari de pensii de urmaș, 551 de militari și peste 66 de mii de beneficiari de alocații sociale de stat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0