Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul euro a scăzut cu zeci de bani: Cursul valutar BNM pentru 17 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul euro a scăzut cu 27 de bani de joi până vineri. Față de luni, 13 aprilie, moneda europeană s-a ieftinit cu exact 50 de bani. Prețul dolarului s-a redus cu 37 de bani pe parcursul săptămânii.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 17 aprilie, și zilele de weekend, un dolar american echivalează cu 17,72 lei, un euro – cu 19,27 lei, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu 3,98 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : BNMRatele oficiale de schimb pentru 17 aprilie 2020
Prețul euro a scăzut cu zeci de bani: Cursul valutar BNM pentru 17 aprilie - Sputnik Moldova
Ratele oficiale de schimb pentru 17 aprilie 2020

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Noua prognoză a FMI pentru economia Moldovei: Cu cât va scădea PIB-ul
Pe parcursul întregii săptămâni leul s-a apreciat în raport cu principalele valute de referință. Vineri există o excepție – rubla rusească, în ușoară creștere.

De miercuri până joi, dolarul a pierdut 4 bani în cotațiile BNM, iar prețul euro a scăzut cu 37 bani. Leul românesc s-a ieftinit cu 2 bani moldovenești.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro - dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0