Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi la daorie de Paști

© Photo : IGSUIGSU
IGSU - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi la datorie de Paști în localitățile unde a fost instituită carantină.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. În ajunul sărbătorilor pascale oamenii sunt îndemnați să respecte recomandările autorităților în prevenirea și combaterea virusului COVID-19. Îndemnul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este ca persoanele care trăiesc în localitățile în care a fost instituit regim de carantină să nu plece în vizită la rude din alte sate sau orașe. 

”Cerințele salvatorilor vin pentru a evita blocarea autoturismelor și oamenilor la posturile fixe instalate de autorități la intrarea în localitățile cu regim special. Nici o persoană din afară nu va primi permisiunea de a intra în localitățile Carahasani și Talmaza, raionul Ștefan Vodă, municipiile Glodeni, Soroca și Ștefan Vodă, pentru a evita contaminarea cu COVID – 19”, espre precizat într-un comunicat de presă al IGSU.

Liliana Iașan - Sputnik Moldova
Cum se descurcă medicii de familie cu bolnavii de COVID-19 izolați la domiciliu
Excepție vor face doar serviciile de urgență, dar și cele care mențin infrastructura localităților. Potrivit IGSU în municipiile și satele unde este instituit regimul de carantină activează 34 de salvatori cu 14 unități de tehnică.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au menirea de a menține securitatea cetățenilor, dar și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului. Deasemenea echipaje mobile cu autospeciale de intervenție difuzează spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor.

Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus. În caz de situații de risc oamenii pot suna la serviciul 112. Potrivit IGSU, astfel de măsuri vor continua în localitățile din țară pe toată perioada de menținere a carantinei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0