Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Actorii ne invită la teatru online: Ce piese puteți viziona pe Facebook

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaPiesă de teatru, imagine simbol, arhivă
Piesă de teatru, imagine simbol, arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Insituțiile teatrale din Moldova invită spectatorii să vizioneze cele mai cunoscute piese de teatru în regim online, pe Facebook.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Instituțiile teatrale din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării vin să ne facă mai ușoară și mai plăcută șederea acasă și oferă acces gratuit online la o gamă largă de spectacole. 

Teatrului Național „Mihai Eminescu” invită spectatorii să urmărească online următoarele piese de teatru: „Amorul dănțuie și feste joacă”; „Take, Ianke și Cadâr”; „Casa de pe graniță”; „Carnavalul”; „Livada de vișini”; „Joi sărbătoare”; „Pomul vieții”; „Casa Zoikăi”; „Cântec de leagăn”; „The Lucky Strike”; „Zgomote din culise”; „12 scaune”; „Casa mare”; „Aveți ceva de declarat?”; „Familia TOT”; ”Sfatul Țării”; „În ochii tăi fermecători” și „Steaua fără nume”.

De asemenea, pe pagina de Facebook a instituției sunt postate zilnic interviuri cu actorii și regizorii, astfel încât relația instituției cu publicul să fie una continuă.

Boris Bechet - Sputnik Moldova
Interviu cu actorul Boris Bechet, critic și cu umor, despre teatru și film

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” oferă zilnic posibilitatea vizionării a câte un spectacol pe pagina de Facebook. Teatrul Național „Eugene Ionesco” a lansat campania „Maratonul TEI online” în cadrul căruia oferă spre vizionare gratuită, zilnic, pe pagina de Facebook, spectacole din repertoriu instituției sau interviuri cu actorii și regizorii consacrați ai teatrului.     

Teatrul Republican Muzical Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și  Teatrul „Alexei Mateevici” transmit ocazional pe pagina de Facebook spectacole din propriile repertorii. 

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți organizează periodic sesiuni live pe pagina de Facebook în care sunt prezentate spectacole din propriul repertoriu, dar și interviuri cu oamenii scenei.

Canalul de YouTube al Teatrului Dramatic Rus de Stat „Anton Pavlovici Cehov” și al Teatrului Dramatic de Stat „Sulițî Roz” Iurie Harmelin” a fost suplimentat în ultimele două săptămâni cu cele mai importante spectacole din repertoriile instituțiilor teatrale, astfel încât și vorbitorii de limbă rusă se pot bucura de teatru de acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0