Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Interviu cu actorul Boris Bechet, critic și cu umor, despre teatru și film

© Sputnik / Miroslav RotariBoris Bechet
Boris Bechet - Sputnik Moldova
Abonare
Invitat în studioul radio Sputnik Moldova, actorul și regizorul Boris Bechet a vorbit despre teatru și film, despre rolurile care l-au făcut celebru, dar și despre activitățile care acum îl fac fericit.
Interviu cu actorul Boris Bechet, critic și cu umor, despre teatru și film

Boris Bechet spune că rolul care i-a plăcut cel mai mult este cel al unui vagabond, într-o peliculă după un roman de-al lui Vladimir Beșleagă. Iar rolurile care l-au făcut celebru în țara noastră, cel al lui Nicanor, în filmul "Troița" sau cel al Meșterului Manole în filmul cu același nume, nu le consideră cele mai reușite. Zice, cu zâmbetul pe buze, că niciodată nu ar juca un rol feminin.

Întrebat ce notă ar da spectacolelor jucate în teatrele de la noi, Boris Bechet a menționat că "sunt de tot felul, unele foarte bune, altele foarte proaste. Uneori ies din sala de spectacol după primele minute și chiar mă întreb: Doamne, cu ce am greșit de m-ai adus azi la acest spectacol!, alteori rămân uimit de măiestria cu care este regizat și jucat un spectacol."

Actorii trebuie să-și facă bine meseria oricând și oriunde, pe scena teatrului sau în platoul de filmare. Doar că, spune Boris Bechet, este important ca actorul să aibă noroc și de u regizor bun, doar atunci și actorul va fi apreciat, și spectacolul sau filmul va plăcea publicului.

Actorul își amintește cu drag de fratele său Pavel Bechet, împreună au colindat satele Moldovei.

"Țin minte că am mers la un spectacol cu el, am avut și eu o apariție scenică, după care a ieșit Pavel…nu știu ce făcea, dar era suficient să arate un deget că toți spectatorii râdeau până la isterie. Știți, a fost un timp în care fiecare moldovean ți-ar fi povestit că a băut un pahar de vin cu Pavel Bechet, deși eu țin minte că el nu bea, dar oamenii așa au vrut să creadă, că el a fost oaspete în casa lor, îl credeau de-al lor."

Mai multe detalii aflați din fișierul audio atașat.

Fluxul de știri
0