Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Kremlinul a comentat decizia lui Trump de a suspenda finanțarea OMS

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с эмиром Катара Тамимом бен Хамадом Аль Тани
Президент РФ В. Путин встретился с эмиром Катара Тамимом бен Хамадом Аль Тани - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia pornește de la declarația comună adoptată la summitul extraordonar al statelor G20, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. La summitul G20, desfășurat în regim de videoconferință, grupul a susținut eforturile Organizației Mondială a Sănătății în combaterea COVID-19, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fiind solicitat să comenteze declarațiile președintelui SUA, Donald Trump, cu privire la suspendarea finanțării OSM. Oficialul rus a menționat că poziția Rusiei are la bază anume declarația G20.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump, decizie șoc în privința OMS în plină pandemie: ONU reacționează
Marți, Trump a anunțat că Washingtonul stopează finanțarea OMS, care, potrivit lui, nu a oferit la timp informații despre coronavirus și nu a prezentat situația reală opiniei publice internaționale.

“În cazul dat, am putea reveni la ziua de 26 martie a anului curent, la summitul extraordinar al liderilor G20. Președinții statelor din cadrul grupului 20 au desfășurat un summit în cadrul căruia au adoptat o declarație comună – “Declarația cu privire la infecția cu noul coronavirus COVID-19”. Acolo se menționează că G20, în comun cu Organizația Mondială a Sănătății, este decisă să facă tot posibilul pentru depășirea pandemiei”, a spus Peskov.

În document, potrivit lui Peskov, se spune că președinții G20 susțin în totalitate eforturile OSM și sunt dispuși să-i sporească atribuțiile în coordonarea eforturilor internaționale de combatere a pandemiei. În afară de aceasta, șefii de stat au cerut OMS să analizeze, în cooperare cu alte organizații de profil, deficiențele existente în capacitatea de a face față pandemiei și să elaboreze un raport pentru reuniunea comună a miniștrilor de Finanțe și Sănătate, care va avea loc în următoarele luni, pentru lansarea unei inițiative globale în privința capacității de a răspunde la pandemie.

“În acest fel, observăm că președinții G20, inclusiv președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, își pune speranțe în OMS, în activitatea de analizare a experiența în această pandemie și susțin activitatea OMS. Anume din această poziție reiese Moscova”, a menționat Peskov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0