Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va primi Moldova prima tranșă de 200 de milioane de euro din creditul rusesc

© Sputnik / Александр ВильфФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că acordul dintre guvernele Moldovei și Rusiei ar putea fi semnat chiar astăzi.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Moldova ar putea primi foarte curând prima tranșă din creditului de 500 de milioane de euro, rămâne ca părțile să semneze acordul, iar Parlamentul să-l ratifice. Anunțul a fost făcut de șeful statului în cadrul unei emisiuni televizate.

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon a precizat cum va fi sărbătorit Paștele în acest an - Detalii

“Creditul care a fost discutat între mine și Putin încă anul trecut, din linia de creditare de 500 de milioane. Aceste 200 de milioane au fost incluse în bugetul de stat al Federației Ruse. Joia trecută, la ședința Guvernului Federației Ruse, printr-o dispoziție, i-au fost acordate competențele necesare lui Siluanov (ministrul rus al Finanțelor - n.red.) sau adjunctului său să semneze acordul de credit între Republica Moldova și Federația Rusă”, a subliniat Dodon.

Din partea Moldovei, acest document va fi semnat de ambasadorul țării noastre în Rusia, Andrei Neguța.

“Astăzi, pe parcursul zilei (14 aprilie - n.r.) au fost coordonate ultimele detalii în privința întregului text și sperăm că mâine să fie semnat”, a declarat președintele.

Prima tranșă a banilor din Rusia ar putea fi transferată Moldovei imediat după ce Parlamentul va ratifica documentul respectiv. Banii vor ajunge în bugetul de stat al Moldovei, iar Guvernul poate dispune de aceste finanțe la discreția sa - acestea sunt rezultatele acordurilor cu partea rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0