Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de pacienți au fost externați ieri: Câte persoane s-au vindecat de COVID-19

Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția epidemiei de coronavirus în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate prin teste de laborator în țara noastră rămâne deocamdată 1914, dar există și 135 de cazuri confirmate în baza criteriilor clinico-epidemiologice, care în prezent sunt supuse procedurii de testare, anunță ministrul Sănătății.

Viorica Dumbrăevanu afirmă că în stare gravă sunt 195 de persoane, 564 de pacienți sunt în stare de gravitate medie, iar restul au o stare satisfăcătoare. Oficialul a prezentat și informații despre persoanele care s-au vindecat deja. 

”Pe parcursul zilei de ieri au fost externate din instituțiile medico-sanitare publice 64 de persoane. Ele sunt sănătoase și vor respecta în continuare încă 14 zile regimul de autoizolare. În total avem tratate 235 de persoane”, a declarat ministrul Sănătății. 

Viorica Dumbrăveanu afirmă că până în prezent au fost efectuate 9208 teste de laborator. Cazuri de import au fost până acum 125, iar restul 1789 de cazuri sunt cu transmitere locală. 

Italy Russia Coronavirus  - Sputnik Moldova
Oamenii de știință explică dacă ar putea să devină coronavirusul şi mai periculos

Dimineață a fost confirmat încă un caz de deces din cauza coronavirusului. A murit un bărbat în vârstă de 72 de ani dintr-o suburbie a orașului Cahul.

Anunțul a fost făcut de către directorul Spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, care a avut o intervenție online în timpul briefingului din această dimineață susținut la Ministerul Sănătății. 

El a declarat că pacientul a fost internat în data de 12 aprilie, iar două zile mai târziu starea lui s-a agravat. Ieri, bărbatul a fost intubat, iar astăzi la ora 05:40 a fost constatat decesul.

Astfel, bilanțul trist al persoanelor răpuse de noul coronavirus în țara noastră a ajuns la 47.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0