Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste tristă: Încă un pacient a decedat azi din cauza coronavirusului în Republica Moldova

Abonare
Încă 5 persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 au decedat în țara noastră. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Dimineață, directorul Spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, care a avut o intervenție online în timpul briefingului din  susținut la Ministerul Sănătății și a anunțat decesul unui bărbat în vârstă de 72 de ani, dintr-o suburbie a orașului Cahul. 

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Care moldoveni sunt cel mai afectați psihologic de pandemia COVID-19

El a declarat că pacientul a fost internat în data de 12 aprilie, iar două zile mai târziu starea lui s-a agravat. Ieri, bărbatul a fost intubat, iar astăzi la ora 05:40 a fost constatat decesul.

Astfel, bilanțul trist al persoanelor răpuse de noul coronavirus în țara noastră a ajuns la 47.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, 64 persoane au fost externate. În total, numărul pacienților tratați de COVID-19 a ajuns la 235.

Spitalului Raional Cahul a început să primească pacienți cu COVID-19 în data de 1 aprilie, iar astăzi urmează să fie externată prima persoană care s-a vindecat acolo. Alți trei pacienți urmează să fie testați și vor pleca în curând acasă. 

”Spitalul a fost aprovizionat inițial din resurse proprii, apoi a primit sprijin din partea Ministerului Sănătății. Ne-a oferit sprijin și Primăria, și populația. Avem practic tot. Avem echipamente de protecție”, a declarat directorul Spitalului Raional Cahul. 

În această instituție medicală au fost confirmate în total 38 de cazuri de coronavirus. Șapte pacienți au fost transferați la alte instituții, iar 21 se află acum internați în Spitalul Raional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0