Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Care moldoveni sunt cel mai afectați psihologic de pandemia COVID-19

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
O prioritate a statului: Psihologii le vor acorda suport angajaților din sistemul public aflați în „prima linie a luptei cu COVID-19” pentru ca aceștia să depășească stările de stres, să fie echilibrați emoțional și să rămână optimiști.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Medicii, polițiștii, salvatorii, ostașii și carabinierii sunt cei mai expuși riscului emoțional în perioada pandemiei de coronavirus.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Cum să lucrezi eficient de acasă și să nu cazi în depresie

Astfel, suportul psihologic acordat angajaților sistemului public aflați în avangarda luptei cu COVID-19 devine o prioritate a statului.

O conferință consacrată acestui subiect, cu participarea a 49 de psihologi din cadrul instituțiilor publice, subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și din cadrul unor organizații internaționale a fost organizată pe 14 aprilie de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI.

La întrunirea cu genericul „Cum sunt afectați oamenii de evenimentele de criză în perioada pandemiei COVID -19” cei aproape 50 de specialiști au pus în discuție metode eficiente de acordare a suportului psihologic.

Сотрудники полиции в маске с обращением к гражданам Noi muncim, voi stați acasă! - Sputnik Moldova
Societate
Unii angajați care lucrează de acasă obosesc mai mult decât la birou - iată de ce

În cadrul discuțiilor, specialiști din domeniul psihiatriei și psihologiei au vorbit despre importanța dezvoltării echilibrului psihologic, al emoțiilor și strategilor pozitive pentru angajații care lucrează zi de zi cu oamenii din zonele de risc.

Psihologii au venit cu sfaturi utile pentru diminuarea stărilor de stres, au vorbit despre metodele de încurajare a persoanelor din „prima linie”, astfel încât respectivii angajați „să fie echilibrați și optimiști”, menționează IGSU.

Pe 16 aprilie va fi desfășurată o altă conferință pe aceeași temă, pentru grupul de specialiști din subdiviziunile MAI, la care discuțiile vor fi moderate în limba rusă, „pentru a facilita utilizarea metodelor și tehnicilor asimilate”, potrivit IGSU.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0