Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj de opinie: Cinci partide ar intra în viitorul Parlament - iată care sunt ele

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Un sondaj de opinie realizat de compania CBX-AXA la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul” arată care sunt intențiile de vot ale moldovenilor.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Potrivit studiului realizat de compania CBS-AXA, după următoarele alegeri, în Parlament ar putea intra cinci partide - PSRM, PAS, PPDA, PDM, dar și PCRM - formațiune care nu face parte din actualul Legislativ, după ce nu a trecut pragul electoral la scrutinul din 24 februarie 2019. 

Ștefan Gațcan - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Ștefan Gațcan - candidatul care a câștigat mandatul de parlamentar la Hâncești

Rezultatele sondajului arată că cele mai multe mandate le-ar obține Partidul Socialiștilor - 52. Pe locul doi s-ar poziționa Partidul Acțiune și Solidaritate, cu 26 de mandate, iar pe locul trei - PDM, cu 10 mandate de parlamentar. Partidul Comuniștilor ar obține șapte fotolii de deputat, iar formațiunea condusă de Andrei Năstase - 6.

Sondajul a fost efectuat de CBS-AXA la comanda IDIS Viitorul în perioada 31 martie - 12 aprilie. Chestionarul a fost realizat la telefon, fiind intervievați 1104 respondenţi. Sondajul are o marjă de eroare de +/-3%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0