Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul unui medic: ”Familiile noastre ne doresc alături de Paști, dar este imposibil”

© AFP 2024 / MARCO BERTORELLOМедработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы
Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, le-a adresat tuturor cetățenilor un mesaj emoționant în preajma celei mai mari sărbători a creștinătății.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Directorul Spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, a avut o intervenție online în timpul briefingului din această dimineață susținut la Ministerul Sănătății. În preajma Paștelui, medicul a venit cu un mesaj emoționant la adresa cetățenilor și a enunțat cea mai mare dorință a doctorilor în aceste momente. 

”Suntem în preajma Paștelui. Este o sărbătoare așteptată de toți creștinii. Și medicii sunt creștini. Credeți-ne că și familiile noastre și-ar dori mult să ne aibă alături la această sărbătoare, ceea ce este practic imposibil. Cel mai mare cadou pe care îl așteaptă sistemul de sănătate pe 21 iunie, când vom sărbători Ziua Medicului, este responsabilitatea din partea populației, să stea acasă, astfel încât până atunci să externăm ultimul pacient tratat de COVID-19”, a declarat Oleg Crudu. 

Cu un mesaj către populație a venit și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

”Pentru că suntem în Săptămâna Patimilor, trebuie să îndreptăm toate valorile noastre spre un scop nobil - cel de a salva vieți, cel de a contribui la sănătatea cetățenilor. Respectați recomandările care vă sunt date de către personalul medical!” - a îndemnat oficialul. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Veste tristă: Încă un pacient a decedat azi din cauza coronavirusului în Republica Moldova

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate prin teste de laborator în țara noastră rămâne deocamdată 1914, dar există și 135 de cazuri confirmate în baza criteriilor clinico-epidemiologice, care în prezent sunt supuse procedurii de testare.

Viorica Dumbrăveanu afirmă că în stare gravă sunt 195 de persoane, 564 de pacienți sunt în stare de gravitate medie, iar restul au o stare satisfăcătoare.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 64 de persoane. Ele sunt sănătoase și vor respecta în continuare 14 zile regimul de autoizolare. În total, până în prezent au fost tratate de coronavirus 235 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0