Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a discutat cu bașcanul Autonomiei Găgăuze situația din regiune - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah - Sputnik Moldova
Abonare
Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare, iar în Autonomie sunt puse în aplicare deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah.

În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe chestiuni ce  țin de viața social-economică a regiunii, inclusiv măsurile întreprinse de autoritățile locale în contextul prevenirii și combaterii infectării populației cu virusul COVID-19.

În context, bașcanul l-a informat pe șeful statului că toate acțiunile întreprinse de administrația Autonomiei sunt realizate în strictă conformitate cu deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, iar situația din regiune ”este ținută sub control”.

Industrie - Sputnik Moldova
Mesaj important al președintelui Dodon: unele activități economice ar putea fi reluate

”Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Populația este informată cu privire la riscurile și consecințele legate de încălcarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe Facebook după întrevederea cu Irina Vlah.

Președintele a subliniat importanța respectării stricte, în special în perioada sărbătorilor pascale a restricțiilor impuse de autorități, pentru a depăși cât mai rapid criza cu care ne confruntăm și a reiterat că actuala conducere a statului va oferi tot sprijinul necesar în acest sens

Până în prezent în regiune au fost confirmate 17 persoane infectate cu COVID-19, iar 621 se află sub supraveghere. Spitalul din Comrat, cu o capacitate de 75 de locuri, este amenajat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0