Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mesaj important al președintelui Dodon: unele activități economice ar putea fi reluate

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaIndustrie
Industrie - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 că unele activități economice ar putea fi reluate în curând.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. În cadrul briefingului ținut după ședința Centrului Unic de Comandă, Igor Dodon, a venit cu un mesaj către agenții economici.

"Dacă continuă această dinamică și gestionare a situației, vom face tot posibilul ca unele activități economice să fie reluate în timpul cel mai apropiat", a spus șeful statului.

Ситуация в Париже в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Europa se pregătește pentru schimbări irevocabile - iată ce se întâmplă

El a mai spus că unele întreprinderi mari deja și-au reluat activitatea.

"În unele zone economice libere, unele întreprindere mari și-au reluat activitatea, cum ar fi Dräxlmaier și altele, ceea ce înseamnă că industria producătoare de mașini a venit cu comenzi pentru Republica Moldova și oamenii au revenit la muncă, este vorba de mii de angajați care au revenit la muncă, evident cu respectarea tuturor condițiile gestionării acestei pandemii", a spus președintele.

Șeful statului a mai spus că a discutat cu reprezentații băncilor comerciale, după mesajul de ieri a Guvernului care a decis să acopere dobânzile bancare, ca acestea să fie mai deschise pentru creditele care urmează să le solicite antreprenorii pentru achitarea salariilor și pentru mijloace circulante.

El a amintit că, în volumul a trei fonduri lunare de salarizare, statul va acoperi dobânzile până la sfârșitul anului curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0