SUA au pierdut în fața Iranului – înfrângere legată de controversatul 11 septembrie 2001!

© AP Photo / Patrick Sison11 сентября 2001
11 сентября 2001 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele iranian Hassan Rohani a salutat o ”frumoasă victorie” – ea se referă la controversatul episod care a schimbat cursul istoriei lumii.

BUCUREȘTI, 15 apr - Sputnik, Evan Răutu. Înfrângere pentru SUA într-un dosar în care se dorea confiscarea unor fonduri iraniene – și transferarea acestora în conturile victimelor celebrelor și controversatelor atacuri din 11 septembrie 2001 de la New York, soldate cu prăbușirea celor două ”Turnuri gemene” al World Trade Center – și cu mii de morți, conform declarațiilor.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Intervenție tranșantă a lui Trump: Suntem foarte aproape de luarea unei decizii importante
Episodul, a cărui explicare oficială este contestată de multe personalități – inclusiv din SUA -  a generat o schimbare a cursului istoriei, ducând la atacare Afganistanului de către SUA și, ulterior, la atacarea sau destabilizarea altor state majoritar musulmane. Implicațiile episodului 9/11 sunt imense și reprezintă un mare semn de întrebare.

Ieri însă, Justiţia din Luxemburg a respins cererea SUA de a transfera 1,6 miliarde de dolari (active iraniene blocate) către victimele din septembrie 2001.

Decizia, comunicată oficial, a fost salutată de preşedintele iranian Hassan Rohani ca o ”frumoasă victorie juridică”, și duce la deblocarea unor fonduri iraniene îngheţate de mulți ani la cererea SUA.

Curtea de apel din Luxemburg a stabilit că ”cererea americană pentru confiscarea de fonduri este inadmisibilă, conturile bancare în cauză nefiind confiscabile, potrivit legislaţiei”, transmite Agerpres.

Sursa citată precizează că în comunicatul Curții luxemburgheze se menționează că hotărârea care nu este definitivă, ea putând fi contestată. Desigur, Curtea Supremă a Luxemburgului, la care se judecă multe litigii economice importante, nu schimbă deciziile radical, așa cum se întâmplă uneori în procese din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0