Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a cerut ministrului Energeticii detalii despre OPEC+

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaRussia Putin
Russia Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin i-a cerut ministrului rus al Energeticii, în cadrul ședinței guvernului, să prezinte detalii despre încheierea noului acord OPEC+, care ar urmă să restabilească echilibrul pe piața mondială de petrol.

BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut în cadrul ședinței guvernului rus, organizat în format de videoconferință, ministrului Energeticii, Alexander Novak, să dezvăluie detaliile despre înțelegerea OPEC+.

Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Rusia
Adresarea lui Vladimir Putin: Noi măsuri pentru sprijinirea economiei - Video
“L-aș ruga pe Novak Alexander Valentinovici, ministrul Energeticii, să raporteze despre rezultatele negocierilor în cadrul acordului OPEC+ și reuniunii miniștrilor Energeticii al G20”, a spus Putin.

Pe 12 aprilie OPEC+ a convenit asupra reducerii producției de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi în mai-iunie, 7,7 milioane în a doua jumătate a anului și 5,8 milioane până la sfârșitul lunii aprilie 2022. Punctul de pornire a calcului este octombrie 2018, însă pentru Rusia și Arabia Saudită sunt prevăzute 11 milioane de barili pe zi, indicatorul de la care se va calcula reducerea cu 23 la sută, 18 la sută și, respective 14 la sută. Mexic a înaintat propriile condiții pentru aprobarea acordului: ea își va reduce producția doar cu 100 de mii de barili pe zi în mai-iunie, iar celelalte 300 de mii le vor reduce SUA.

La rândul lui, ministrul a anunțat în raportul său că zece state, care nu fac parte din OPEC+, și-au anunțat disponibilitatea de a susține eforturile de reechilibrarea pieței mondiale a petrolului.

“Aș vrea să subliniez că pe lângă statele OPEC+, care participă la acord, alte zece state și-au anunțat disponibilitatea de a susține eforturile de reechilibrare a pieței mondiale”, a declarat Novak.

Diminuarea cererii globale la petrol la finele acestui an ar putea constitui aproximativ 8 milioane de barili pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 8 la sută din piața mondială, a anunțat ministrul rus al Energeticii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0