Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Igor Dodon a precizat cum va fi sărbătorit Paștele în acest an - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в центре Кишинева
Пасхальная ярмарка в центре Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a precizat cum va fi sărbătorit Paștele în acest an în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a precizat cum va fi sărbătorit Paștele în Republica Moldova. Șeful statului a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate că slujbele la biserici vor avea loc, însă fără participarea enoriașilor. În localități preotul va merge pe la porțile oamenilor pentru a le sfinți pasca. 

”Slujbele să aibă loc fără enoriași. Aceasta este recomandarea către toate bisericile și toți preoții din Republica Moldova și știu că aceste recomandări se respectă. Să nu se admită sfințitul în biserici sau în curtea bisericilor. În localități va merge cu sfințitul pe străzi, oamenii vor ieși la poartă și preotul va sfinți”, a precizat Igor Dodon.

Dezinfectarea legumelor și fructelor cu bicarbonat de sodiu - Sputnik Moldova
Societate
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor
În ceea ce privește vizitele la rude de Paști, Igor Dodon a spus că le recomandă oamenilor să sărbătorească acasă și să nu adune rudele în jurul mesei. Șeful statului mizează pe responsabilitatea fiecărui cetățean în parte, întrucât este imposibil ca fiecare familie să fie monitorizată de autorități.

Igor Dodon a mai spus că Paștele Blajinilor va fi prăznuit în acest an pe 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidate de Mitropolitul Vladimir, la care a participat și Președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0