Cererea globală la petrol, la nivelul anului 1995 - ce se întâmplă

© Sputnik / Всеволод Тарасевич / Accesați arhiva multimediaZăcăminte de petrol
Zăcăminte de petrol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit unui raport pentru luna aprilie publicat de Agenția Internațională pentru Energie, cererea globală la petrol a coborât până la nivelul anului 1995 - iată care sunt pronosticurile.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), cererea globală de petrol în această lună va scădea cu 29 de milioane de barili pe zi în termeni anuali, potrivit raportului din aprilie, informează RIA Novosti.

Analiștii adaugă că ultima dată a fost atestat un astfel de nivel în anul 1995.

În aprilie, cererea globală de petrol va fi de 70,4 milioane de barili pe zi, pentru tot anul - 90,6 milioane de barili pe zi.

”În luna mai va fi o altă scădere semnificativă de 26 de milioane de barili pe zi. În iunie, o recuperare treptată este probabil să înceapă să ia avânt, deși cererea va fi în continuare cu 15 milioane de barili pe zi mai mică decât acum un an”, este menționat în raport.

Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova
OPEC+ a făcut publice detalii ale noului acord privind producția de petrol
Potrivit agenției, până la sfârșitul anului, scăderea cererii de petrol va deveni cea mai mare din istorie și va înregistra o cădere de 9,3 milioane de barili zi în comparație cu 2019, "ceea ce va reduce la zero creșterea care a fost înregistrată timp de zece ani".

După cum au subliniat analiștii AIE, acordul OPEC+ nu va putea compensa scăderea cererii în lume, dar ar putea duce la începutul reducerii stocurilor în a doua jumătate a anului.

Potrivit datelor oficiale, după publicarea prognozei agenției, scăderea prețurilor la petrol s-a accelerat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0