OPEC+ a făcut publice detalii ale noului acord privind producția de petrol

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaExploatarea zăcămintelor de petrol
Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Principalele state producătoare de petrol au ajuns la un acord privind scăderea producţiei pentru a stabiliza piața internațională.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. După o reducere a producției de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, țările OPEC+ (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, Rusia şi alţi producători de petrol)  vor reduce acest volum până la 7,7 milioane în a doua jumătate a anului 2020. Acest lucru este anunțat într-un comunicat al alianței cu privire la bilanțul noului acord.

Пастух на осле едет мимо нефтяного месторождения в Сирии на границе с Турцией - Sputnik Moldova
“Mai persistă anumite riscuri” – Expert rus, despre negocierile OPEC+

Ulterior, până la sfârșitul lunii aprilie 2020, țările membre planifică o reducere a producției cu 5,8 barili pe zi.

Indicatorul de bază pentru calcularea ajustărilor  pentru toate țările, cu excepția Rusiei și Arabiei Saudite este producția de petrol aferentă lunii octombrie 2018. Pentru cele două baza de referință va fi nivelul de 11 milioane de barili pe zi.

În afară de aceasta, se menționează că țările OPEC+ vor examina în decembrie 2021 posibilitatea prelungirii noului acord.

Anterior, ministrul rus al Energeticii, Alexandr Novak a comunicat că Rusia, în cadrul noului acord OPEC+, va reduce producția în lunile mai – iunie cu 2,5 din cele 9.7 milioane convenite.

Noul acord

Țările OPEC+ au ajuns în ajun la o nouă înțelegere privind reducerea producție de petrol. Din cauza Mexicului, negocierile s-au prelungit pe parcursul a patru zile. În cele din urmă, țara respectivă a căzut de acord să-și reducă producția cu 100 de mii de barili. Restul de 300 de mii, așa cum au rugat reprezentanții Mexicului, vor fi compensați de SUA.

După încheierea acordului, Vladimir Putin, Donald Trump și regele Salman bin Abd al-Aziz Al Saud au purtat convorbiri telefonice, dând o apreciere pozitivă înțelegerilor la care s-a ajuns.

Totodată, președinții rus și american au avut o convorbire separată și au făcut un schimb de opinii cu privire la situația de pe piața petrolieră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0