Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom putea sau nu cumpăra carne de miel direct de la crescători? Iată ce spune Pavel Voicu

© Photo : Victor GrosuStâna din satul Pietrosu, raionul Fălești
Stâna din satul Pietrosu, raionul Fălești - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne a explicat cum se va desfășura comerțul cu carne de miel în preajma Paștelui, având în vedere că acest produs nu lipsește de pe mesele moldovenilor la această sărbătoare.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Ministrul de Interne a venit cu un mesaj către populație înaintea Paștelui, când oamenii își fac cumpărături pentru masa de sărbătoare. 

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Mitropolia Moldovei anunță amânarea Paștelui Blajinilor - va fi celebrat în iunie: Video

”Ne aflăm în ultima săptămână a Postului Mare. Gospodinele vor ieși ca să-și cumpere produse pentru a pregăti bucate, vor merge la magazine. Noi vă recomandăm să procurați aceste produse de la magazinele specializate. Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție și să nu ieșiți din casă fără mănuși sau măști de protecție”, a îndemnat oficialul. 

Ministrul a vorbit și despre comercializarea cărnii de miel care, potrivit tradiției, nu lipsește de pe masa de Paște a moldovenilor. 

”Cu referire la tradiționalul miel - da, este o tradiție frumoasă, însă și aici recomand să fie procurate aceste bucate din magazine specializate, iar în cazul în care aveți oferte și vă poate fi livrată acasă carnea, sau aveți un coleg, un prieten, o persoană de la care procurați miel în fiecare an - se admite. Nu se admite însă comerțul stradal, nu se admite piața, nu se admite comerțul în condiții de îmbulzeală sau aglomerație”, a declarat Pavel Voicu. 

Oficialul i-a îndemnat pe administratorii magazinelor să pună la dispoziția vânzătorilor și cumpărătorilor dezinfectant, mănuși și măști și să nu admită aglomerația la casele de marcat. ”Permiteți să intre un număr de persoane pe care îl puteți gestiona în procesul de alegere a produselor, cât și de achitare a acestora”, a declarat Pavel Voicu. 

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor fi oficiate slujbele de Paște și cum va ajunge Lumina Sfântă în Moldova

De asemenea, ministrul de Interne a reamintit că prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale se permite comerțul ambulant cu produse agricole autohtone.

”Rog însă să înțeleagă toți comercianții că nu este vorba de vânzarea produselor exotice, aduse din alte țări. Sunt permise pentru vânzare doar produsele gospodarilor noștri”, a declarat șeful de la MAI. 

Pavel Voicu a mai spus că locuitorii de la sate vor putea scoate bucatele pregătite pentru sfințire la poartă, iar preoții vor trece pe străzi și le vor binecuvânta, având în vedere că slujbele vor fi oficiate fără enoriași, iar sfințirea în curtea bisericilor nu va fi permisă.

În orașe, în schimb, va fi mai dificil, pentru că este aglomerație. Și aici autoritățile au venit cu o soluție - cel mai mare combinat de panificație din țară va produce cozonaci, iar Mitropolia îi va sfinți, astfel încât oamenii să îi poată cumpăra din timp. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0