Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolia Moldovei anunță amânarea Paștelui Blajinilor - va fi celebrat în iunie: Video

© Photo : Faebook / Igor DodonÎntrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove
Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul Vladimir. Ei au discutat despre felul în care vor fi celebrate în acest an sărbătorile pascale.

CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Paștele Blajinilor va fi celebrat în acest an pe 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova prezidate de Mitropolitul Vladimir, la care a participat și Președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre organizarea slujbelor de Florii și de Paști din acest an. Au fost luate următoarele decizii:

  • Slujbele de Florii, din Săptămâna Patimilor, precum şi cele de Sfintele Paşti vor fi săvârşite conform recomandărilor în condiţiile stării de urgenţă ale Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.
  • Focul sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul Mitropoliei la Aeroportul Internaţional Chișinău. Ulterior, el va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii.
  • Celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).
  • Sfințirea darurilor de Paști se va face conform binecuvântării ierarhului locului, iar pentru parohiile Eparhiei de Centru va fi emis mai târziu un comunicat privind modalitatea oficierii acestui ritual pascal.

Președintele țării a declarat că autoritățile încearcă să identifice posibilități de acordare a unui ajutor parohiilor în aceste condiții de criză.

Fluxul de știri
0