Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin anunță măsuri ample pentru susținerea sectoarelor afectate de pandemie

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaRussia Putin
Russia Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a participat la o ședință online cu membrii Cabinetului de Miniștri, în care s-a discutat despre măsurile pentru redresarea economiei pe fundalul răspândirii COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Liderul de la Kremlin a anunțat un set de măsuri pentru susținerea sectoarelor economiei ruse afectate de pandemia COVID-19.

De facilități se vor bucura în special întreprinderile mici și mijlocii, care nu sunt specializate în comercializarea produselor alimentare. Va fi adoptat un set de măsuri inclusiv pentru a susține antreprenorii ce dețin cafenele, restaurante, care au fost închise pe fundalul răspândirii infecției. 

”IMM-urile vor beneficia de finanțare nerambursabilă din partea statului, care va fi direcționată în primul rând pentru sarcinile imediate - pentru plata salariilor pe aprilie și mai. Cererile pentru a beneficia de suport vor putea fi depuse de la distanță, ca să nu se stea la coadă și ca să evităm aglomerația. Singura condiție pentru a beneficia de finanțare este păstrarea locurilor de muncă”, a declarat Vladimir Putin în cadrul ședinței online cu membrii Guvernului rus. 

Președintele Federației Ruse afirmă că statul va oferi garanții pentru creditele oferite de bănci în condiții avantajoase pentru IMM-uri, care sunt contractate pentru plata salariilor. Măsura va fi luată pentru a minimaliza riscurile pentru sistemul bancar.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia a dezvoltat un preparat pentru tratarea COVID-19

Vladimir Putin a vorbit și despre necesitatea susținerii regiunilor și a subiecților federali. În contextul răspândirii pandemiei, 200 de miliarde de ruble vor fi alocate de Moscova pentru a balansa bugetele regionale.

”Subiecții federali trebuie să folosească acești bani pentru plata salariilor. Situația se schimbă dinamic. Rog Guvernul să evalueze eficiența măsurilor întreprinse. Este evident că va fi nevoie de noi și noi decizii”, a declarat liderul rus.  

Mai mult, președintele Rusiei a declarat că statul va aloca 23 de miliarde de ruble pentru susținerea companiilor aeriene, care suferă pierderi enorme în această perioadă. Acești bani vor fi folosiți în mai multe scopuri, în special pentru plata salariilor și pentru a acoperi cheltuielile pentru staționarea în parcări a navelor aeriene. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0