Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Suport financiar pentru asigurarea procesului educațional la distanță - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Educației, Culturii și Cercetării
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a susținut un briefing de presă în legătura cu măsurile întreprinse de minister în vederea asigurării procesului educațional la distanță.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a susținut un briefing de presă în legătura cu măsurile întreprinse de minister pentru a asigurăra procesului educațional la distanță.

Acesta a precizat că 2963 de cadre didactice necesită să fie dotate cu tehnică pentru a asigura procesul educațional la distață. În acest sens, Guvernul, dar și mai mulți parteneri de dezvoltare contribuie la desfășurarea studiilor de acasă.

”Guvernul Republici Moldova va aloca 20 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor necesare desfășurării calitative a procesului educațional în Republica Moldova”, a precizat Igor Șarov.

Potrivit ministrului Educației, mai mulți parteneri și-au arătat deschiderea pentru a contribui financiar la desfășurarea procesului educațional pe timp de pandemie.

Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video

”Datorită suportului oferit de Soros Moldova 20 de cadre didactice care nu dețin tehnică de calcul necesare desfășurării procesului educațional vor beneficia de un laptop cu windows licențiat. Tehnica de calcul urmează să fie transmisă unităților de învățământ selectate de către organele locale de specialitate în colaborare cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării. Accentul se pune pe achiziționarea tehnicii de calcul suma totală a acestui grant este de 40 de mii de euro”, aprecizat Șarov.

Și Parteneriatul Global pentru Educație prin intermediul Unicef acordă 70 de mii de dolari pentru susținerea desfășurării procesului educațional la distanță. Datorută suportului acordat de partenerii de dezvoltare vor fi procurae 80 de unități de tehică de calcul pentru profesori și elevi.

”Fundația de copii Pestalozi Elveția donează 33 de tablete cu cnexiune gratuită la internet pentru copii care provin din familiile numeroase din 11 raioane ale țării”, a precizat ministrul Educației.

Amintim că în perioada stării de urgență elevii învață la distanță. Lecțiile sunt desfășurate exact ca la școală doar că din fața calculatorului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0