Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspectorii de patrulare vor asigura transportarea Focului Haric

© Sputnik / Miroslav RotariБлагодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима
Благодатный огонь доставили в Молдову из Иерусалима  - Sputnik Moldova
Abonare
Focul Haric va ajunge sâmbătă seara pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar mitropilitul Vladimir și mai mulți episcopi vor fi însoțiți pe drum de echipajele Inspectoratului Național de Patrulare.

CHIȘINĂU, 15 apr. – Sputnik. Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a anunțat că inspectorii de patrulare vor însoți delegația Mitropoliei Moldovei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladimir, sâmbătă seara, când va ajunge Focul Haric la Chișinău. Lumina Sfântă va fi transmisă în toate episcopiile din țară, de unde preoții o vor lua în biserici.

"Trebuie să conștientizăm că atunci când este acest foc în biserică, el va ajunge și în casele oamenilor, dar în lăcașele sfinte nu trebuie să fie mai mult de trei persoane. Va fi transmis și enoriașilor acest Foc Sfânt, dar trebuie să fim atenți", a menționat Pavel Voicu. 

Inițial, reprezentanții Mitropoliei Moldovei anunțau că Focul Haric nu va ajunge la Chișinău, din cauza stării de urgență instituite în întreaga țară. Ulterior, președintele țării, Igor Dodon a declarat că Lumina Sfântă va fi adusă datorită unui suport oferit de către niște credincioși din Moldova cu posibilități finaniciare. 

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon a precizat cum va fi sărbătorit Paștele în acest an - Detalii

Liturghia din noaptea de Paște se va desfășura în fiecare biserică din țară fără participarea enoriașilor. Șeful statului le-a recomandat oamenilor să sărbătorească acasă și să nu adune rudele în jurul mesei. Igor Dodon a spus că mizează pe responsabilitatea cetățenilor, întrucât este imposibil ca fiecare familie să fie monitorizată de autorități.

Totodată, Paștele Blajinilor va fi prăznuit în acest an pe 6, 7 și 8 iunie, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidate de Mitropolitul Vladimir, la care a participat și președintele Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0