Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații noi de la Frontieră: Ce raportează polițiștii

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a prezentat ultimele informații privind traversările prin punctele de trecere a Frontierei de Stat.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Peste 1500 de persoane au intrat în ultimele 24 de ore pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit informațiilor oferite de Poliția de Frontieră, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 417 traversări, din care 1 553 s-au înregistrat pe sensul de intrare.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова  - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul de Externe spune cum a ajuns în țară autocarul cu moldoveni din Polonia

Cu referire la acțiunile ilegale, instituția raportează cazul unui conațional care a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Au fost completate și semnate 1 346 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

IMPORTANT. La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

Conform Dispoziției nr.13 din 3 aprilie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră sau aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0