Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate: Alte 115 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăvenu a prezentat date actualizate despre răspândirea coronavirusului în Repubica Moldova.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Alte 115 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în țara noastră. În ultimele 24 de ore au fost testate 594 de persoane în condiții de laborator. Alți 135 de oameni urmează tratament la domiciliu. 

”Este vorba de un caz de import din Marea Britanie și 114 cazuri cu transmitere locală. Regiunea din stânga Nistrului - 22 de cazuri; Chișinău - 21 de cazuri; Edineț - 12 cazuri; Soroca - 9 cazuri; Glodeni - 8 cazuri; Bălți, Ștefan Vodă - 7 cazuri; Dondușeni, Sângerei - a câte 5 cazuri; Căușeni, Florești - a câte 4 cazuri; Criuneli, Fălești, Râșcani - a câte 2 cazuri; Cantemir, Ialoveni, Orhei, Strășeni - a câte un caz”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că urmează să fie testate și cele 135 de persoane care sunt tratate la domiciliu, întrucât există teste suficiente. Oficialul a precizat că va veni în maxim două zile cu informații actualizate despre testarea persoanelor care sunt tratate la domiciliu. 

Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Educației: Examenele de clasa a 4 și a 9-a ar putea fi anulate - Detalii

În cadrul aceluiași briefing de presă, premierul Ion Chicu a venit cu mai multe precizări în ceea ce privește desfășurarea sărbătorilor pascale în acest an. El a îndemnat oamenii să rămână acasă și să nu meargă la biserică pentru a sfinți pasca. Premierul a ținut să menționeze că mizează pe responsabilitatea fiecărui cetățean în parte, iar de acțiunile întreprinse de Paști va depinde situația epidemiologică în Republica Moldova. 

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0