Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încălcări grave în timpul stării de urgență: Medici și șoferi agresați - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariСкорая помощь
Скорая помощь  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a susținut astăzi un briefing în care a invocat mai multe încălcări înregistrate de polițiști în timpul stării de urgență.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Pavel Voicu afirmă că, după decretarea stării de urgență, s-au înregistrat numeroase încălcări. 

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne: Pe vreme de pandemie ar putea crește violența în familie

”Avem două categorii de cetățeni. Prima este cea care respectă regulile și se conformează, iar pe cea de-a doua o reprezintă ceilalți - care nu se conformează. Primiii solicită să fim mai duri, ceilalți spun că sancțiunile sunt foarte dure. MAI a informat în primă fază despre pericolul acestui virus. Noi am venit mai întâi de toate cu metodea de convingere, dar vom merge pe metoda de constrângere, dacă vor continua încălcătile”, a declarat oficialul.

Ministrul a menționat că nu de puține ori au loc acte de violență în raport cu angajații din sistemul medical sau cu șoferii din transportul public. 

”Polițiștii sunt prezenți și la stațiile de troleibuze, pentru că și aici avem persoane care sunt violente cu șoferii. Nu respectă acel număr admis de pasageri în transportul public. Suntem prezenți și la paza spitalelor, pentru asigurarea ordinii publice. Avem cazuri în care cetățenii sunt violenți cu medicii sau părăsesc spitalele nepermis”, a declarat ministrul de Interne. 

Pavel Voicu precizat că 9000 de polițiști sunt implicați zilnic în combaterea COVID-19 și i-a rugat pe oameni să înțeleagă că toate măsurile întreprinse de autorități sunt luate în beneficiul și pentru sănătatea lor. Peste 25 de mii de persoane se află în prezent în izolare și sunt monitorizate de forțele de ordine. 

În pofida restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, de la decretarea stării de urgență 54 de agenți economici nu s-au conformat și și-au continuat activitatea. În cazul lor au fos întocmite procese contravenționale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0