Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum au reușit polițiștii să-i disciplineze pe oamenii din Soroca, aflată în carantină

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat în cadrul unui briefing că la Soroca, după instituirea carantinei, forțele de ordine s-au confruntat cu un val de nesupunere din partea localnicilor.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Ministrul de Interne a declarat că în unele localități în care a fost instituită carantină s-au atestat numeroase abateri - unii oameni au refuzat să se supună regulilor și a fost nevoie de măsuri suplimentare pentru a-i disciplina.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor putea sfinți oamenii pasca în acest an: Anunțul ministrului de Interne
”A fost mai dificil la Soroca. Până în prezent, au fost 54 de procese contravenționale înregistrate. Am avut cazuri când a intervenit și poliția în forță, am instalat și un regim mai dur în această localitate, pentru a redresa situația, dar datorită colaborării foarte bune cu administrația publică locală și, în special, cu baronul romilor, au fost convinse anumite categorii de persoane să se abțină de la deplasări, de la violență și de a se afla nemotivat în stradă. Astfel, în ultimele trei zile, nu mai avem înregistrate abateri”, a declarat Pavel Voicu.  

În prezent se află în carantină localitățile Soroca, Ștefan Vodă, Talmaza, Carahasani și Glodeni.

În satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești regimul de carantină a fost ridicat, având în vedere că timp de 14 zile consecutiv nu s-a înregistrat niciun caz nou de contaminare cu COVID-19.

”Avem o descreștere a contaminărilor de când a fost instalată carantina. Evident că angajații MAI se află în prima linie cu medicii. Medicii sunt cei care luptă, noi le acordăm sprijin cetățenilor”, a remarcat oficialul. 

Ministrul de Interne susține că până în prezent 54 de angajați ai MAI s-au îmbolnăvit de coronavirus. Unul dintre ei este în stare gravă, dar stabilă, iar ceilalți sunt în stare medie sau ușoară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0