Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor putea sfinți oamenii pasca în acest an: Anunțul ministrului de Interne

Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a susținut astăzi un briefing în care a vorbit despre modul în care vor fi sfințite bucatele pentru masa de Paște.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Pavel Voicu a declarat că locuitorii de la sate vor putea scoate bucatele pregătite pentru sfințire la poartă, iar preoții vor trece pe străzi și le vor binecuvânta, având în vedere că slujbele vor fi oficiate fără enoriași, iar sfințirea în curtea bisericilor nu va fi permisă.

În orașe, în schimb, va fi mai dificil, pentru că este aglomerație. Și aici autoritățile au venit cu o soluție - cel mai mare combinat de panificație din țară va produce cozonaci, iar Mitropolia îi va sfinți, astfel încât oamenii să îi poată cumpăra din timp. 

”Pentru municipii, orașe mai mari nu este permisă această procedură - suntem prea mulți și se creează aglomerație, chiar și în ascensor, de exemplu. Mitropolia va sfinți cozonacii la Franzeluța - în așa fel încât cetățenii să poată cumpăra cozonaci gata sfințiți”, a declarat ministrul de Interne.

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor fi oficiate slujbele de Paște și cum va ajunge Lumina Sfântă în Moldova

Oficialul i-a îndemnat pe oameni să sărbătorească Paștele acasă și să evite deplasările la părinți sau la alte rude, pentru a nu admite creșterea numărului de contaminați cu COVID-19. ”Este riscul să dăm peste cap tot rezultatul pe care l-am înregistrat până acum (micșorarea numărului de contaminați) și să o luăm de la început”, a remarcat Pavel Voicu. 

În ceea ce privește Lumina Sfântă, a fost luată decizia ca episcopii din Moldova să meargă la Aeroport însoțiți de angajații INP. Acolo vor prelua Lumina Sfântă și vor merge la Episcopii, iar de acolo în fiecare parohie.  

Ministrul de Interne a declarat că zilnic sunt antrenați câte 9.000 de polițiști în lupta pentru combaterea coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0