Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Campania ”Conectăm profesorii”: Dascălii vor avea acces gratuit la internet

© Flickr / Kasia MuterTastatură computer
Tastatură computer - Sputnik Moldova
Abonare
Toți profesorii din Republica Moldova vor avea acces la internet gratuit în perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Profesorii din Republica Moldova vor beneficia de internet gratuit timp de două luni, indiferent de operatorul de telefonie mobilă la care sunt conectați.

Скорая помощь  - Sputnik Moldova
Societate
Încălcări grave în timpul stării de urgență: Medici și șoferi agresați - Detalii

Informația a fost oferită de ministrul Educației, Culturii și Cercetării,  Igor Șarov, în cadul briefingului de presă în legătura cu măsurile întreprinse de minister pentru a asigurăra procesului educațional la distanță.

Compania Orange Moldova în colaborare cu Centrul de Informații Universitare și în parteneriat cu ministerul a lansat campania națională ”Conectăm profesorii”.

” Scopul campaniei este de a asigura procesul educațional la distanță, iar pentru aceasta operatorul de telefonie va aloca 50 de GB trafic internet mobil gratuit profesorilor din toată țara. Din toate instituțiile de învățământ, atât publice, cât și private, cu condiția ca cadrul didactic să dețină un număr activ conectat la Orange”, a precizat ministrul educației.

Și Moldcell și Unite s-au alătura campaniei și oferă 50 de GB profesorilor care sunt conectați la unul din planurile tarifare ale companiei.

”Compania Moldcell va asigura cadrele didactice cu servicii internet prin alocarea gratuită a traficului internet în volum de 50 de GB pe o perioadă de 2 luni fiecărui cadru didactic care deține un număr activ conectat la unul din planurile tarifare Moldcell. Compania Unite Moldtelecom a oferit tuturor profesorilo din țară abonați Unite un bonus de 50 de GB valabil timp de 2 luni”, a precizat Igor Șarov.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin privind prelungirea suspendării procesului educaţional pe toată durata stării de urgență, adică până în data de 15 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0