Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un strop de bucurie: Au revenit în Moldova și s-au apucat să-și repare casele – Video

© Sputnik / Eleonora LisnicSalcie
Salcie - Sputnik Moldova
Abonare
Revin rândunelele în Republica Moldova - unele dintre cele mai admirate păsări migratoare. Apropo, oamenii sunt invitați să participe la un recensământ al cuiburilor de rândunică și lăstun.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. La acest mijloc de aprilie, rândunelele au început să vină în Republica Moldova și deja s-au apucat să-și construiască sau să-și repare cuiburile, semnalează astăzi Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Organizația a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video care ne arată câtă muncă depune o pereche de rândunele pentru a-și construi viitorul cuib sau pentru a-l repara pe cel vechi.

Cei care au acasă un cuib de rândunică sau de lăstun sunt invitați să participe la Recensământul cuiburilor de rândunică și lăstun: https://bit.ly/2XwAA2j

Acest recensământ are ca scop colectarea unor informații precise privind prezența celor două specii în preajma localităților urbane și rurale din Republica Moldova.

Primăvara în satul Sturzeni, raionul Râșcani - Sputnik Moldova
Au revenit masiv acasă: Iată ce se întâmplă în satele Moldovei - Video

Rândunica și lăstunul de casă sunt deseori confundate, menționează Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii. Confuzia se datorează faptului că păsările se aseamănă destul de bine între ele, cu doar câteva diferențe de aspect, care scapă unui ochi neantrenat. La aceasta se mai adaugă și faptul că cele două specii frecventează aceleași habitate și cuibăresc în preajma zonelor populate de oameni.

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii este o organizație neguvernamentală și non-profit, axată pe studiul și protecția speciilor de păsări sălbatice din Republica Moldova, a habitatelor și biodiversității acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0