Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au revenit masiv acasă: Iată ce se întâmplă în satele Moldovei - Video

© Photo : Cezar SalagorPrimăvara în satul Sturzeni, raionul Râșcani
Primăvara în satul Sturzeni, raionul Râșcani - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă țara se află în plină epidemie de coronavirus, pe lângă mulți cetățeni moldoveni de peste hotare, acasă, la cuiburile lor, s-au întors și cocostârcii. Vă invităm să-i admirați pe vestitorii primăverii.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. A trecut deja aproape o lună de când în Moldova a fost înregistrat primul caz de infectare cu COVID-19, timp în care în presă citim mai mult despre răspândirea epidemiei în țară și peste hotare, despre numărul persoanelor care traversează zilnic hotarele și despre câți cetățeni moldoveni revin acasă, la baștină.

Totuși, viața merge înainte și odată cu încălzirea vremii au revenit acasă și primii cocostârci. Aceștia și-au refăcut cuiburile și se pregătesc să-și îndeplinească datoria de procreare.

Vă invităm să admirați o pereche de cocostârci din satul Sturzeni, raionul Râșcani, care-și spun cuvinte de dragoste în limba lor păsărească.

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni judecă și le pun ”note la purtare” celor care au plecat de acasă, iar acum revin la Patrie. Noi vom spune doar că cei care au decis cândva să plece atr trebui să urmeze exemplul cocostârcilor și să revină mereu la cuibul părintesc. Important este să le cultive și copiilor lor acest sentiment profund de atașament față de locul de unde au pornit. Dragostea de țară, de glie este cea care poate să ne motiveze împreună să depășim și această perioadă de grea încercare pentru Patria noastră.

Admirând liniștea și frumusețea satelor noastre, tindem să credem că Moldova poate să renască anume de aici, pentru că da - ”veșnicia s-a născut la sat”.

© Sputnik / Cezar SalalgorCocostârcii au revenit în Moldova
Au revenit masiv acasă: Iată ce se întâmplă în satele Moldovei - Video - Sputnik Moldova
Cocostârcii au revenit în Moldova

Vrem să amintim cu această ocazie despre inițiativa voluntarilor de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii care au grijă să pună pe o hartă digitală toate cuiburile de cocostârci din Moldova. Aici puteți vedea harta interactivă.

Fluxul de știri
0