Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Spania ridică restricţiile pentru lucrătorii neesențiali – Ce riscuri ar putea să provoace

© AP Photo / Bernat ArmangueОфицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде
Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Moldova
Abonare
În Spania, personalului din sectoare neesențiale îi este permis să iasă din casă pentru a merge la muncă, în ciuda faptului că Spania este pe locul doi la nivel mondial în privinţa numărului de cazuri Covid-19, cu peste 17.000 de morți.

BUCUREŞTI, 14 apr – Sputnik, Doina Crainic. În Spania, lucrătorilor din domeniul distribuției alimentelor, comunicațiilor, salubrizării și din alte sectoare neesențiale li se permite de azi să iasă din casă pentru a merge la muncă.

Acești lucrători se pot întoarce la muncă începând de ieri, în urma unui regim de autoizolare de 14 zile, în care toate industriile - cu excepția sănătății și a sectorului alimentar - au fost închise în toată Spania, relatează presa locală, citată de RT. La sfârșitul lunii martie, personalul „neesențial” a fost trimis în concediu plătit în urma unei decizii a premierului Pedro Sanchez.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Toți medicii din Capitală vor fi testați de astăzi la COVID-19

Restricţiile vor fi parțial ridicate, dar școlile, barurile, restaurantele, edificiile culturale și de agrement vor rămâne închise până la trecerea vârfului de cazuri de Covid-19. Măsurile dure de restricţii au afectat puternic industria turistică din Spania și au dus, de asemenea, la o recesiune în alte sectoare.

Ştirea vine în contextul în care numărul zilnic de decese din Spania a crescut de la 525 sâmbătă la 603 duminică. Numărul total de decese din cauza coronavirus a ajuns acum la 17.209. Numărul de cazuri confirmate - care se apropie de 167.000 - plasează ţara după Statele Unite.

Măsura relaxării restricţiilor a stârnit dezbateri aprinse în rândul elitei politice spaniole, care trebuie să aleagă între relansarea economiei și stoparea epidemiei. Guvernul Cataloniei a criticat decizia, descriind-o ca fiind „nechibzuită”, în timp ce autoritățile de la Madrid au avertizat că un al doilea val de cazuri de coronavirus ar fi „inadmisibil”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0