Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oamenii de știință, despre anticorpii care pot neutraliza coronavirusul

© Flickr / NIAIDMERS Coronavirus Particles
MERS Coronavirus Particles - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce au descoperit oameni de știință din Coreea de Sud - acești anticorpi pot neutraliza noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Oamenii de știință din Coreea de Sud au identificat 38 de anticorpi care pot neutraliza virusul COVID-19 - anticorpii ar putea fi folosiți în continuare în medicamentele pentru tratarea persoanelor care s-au îmbolnăvit, informează organizația Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC), citat de RIA Novosti.

"Institutul de Sănătate al KCDC în colaborare cu instituții private de cercetare a aprobat 38 de opțiuni medicamentoase bazate pe anticorpi care pot neutraliza virusul COVID-19", anunță instituția într-un comunicat al Centrului, iar compania farmaceutică Celltrion, din Coreea de Sud, a fost pe post de partener privat în procesul de cercetare.

Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Societate
În Republica Moldova va ajunge un medicament pentru combaterea COVID-19
Pe parcursul cercetărilor a fost examinată capacitatea de a neutraliza virusul printre 106 exemplare de anticorpi care au arătat o bună compatibilitate cu COVID-19. În timpul experimentului, anticorpii și virusul au fost plasați împreună în celula gazdă și apoi s-a studiat măsura în care virusul își pierde proprietățile din cauza anticorpilor. Ca urmare, au fost identificate 38 de probe de anticorpi cu cea mai mare capacitate de neutralizare.

Materialul a fost obținut din sângele pacienților cu COVID-19.

”Este planificată... evaluarea eficacității medicamentelor pe bază de anticorpi, folosind un model experimental la animale, inclusiv șoareci", este precizat în comunicat.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0