Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul Ion Ceban s-a întâlnit cu președintele Igor Dodon: Iată ce au discutat

© Photo : Facebook / Dodon IgorPrimarul Ion Ceban a discutat cu președintele Igor Dodon
Primarul Ion Ceban a discutat cu președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi cu președintele țării, Igor Dodon. Cei doi au discutat despre măsurile care trebuie întreprinse în Chișinău pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

CHIȘINĂU, 14 apr. – Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat ce măsuri urmează să fie întreprinse în Chișinău pentru a reduce numărul cazurilor de infectare cu COVID-19. Deciziile au fost discutate cu președintele Igor Dodon. Printre prioritățile anunțate de primarul Ion Ceban se numără:

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ceban îndeamnă oamenii să nu iasă din casă: Modificări legate de transport

• Testarea la anticorpi a medicilor din cadrul instituțiilor medico-sanitare din municipiul Chișinău

• Dotarea spitalelor și echiparea medicilor, ajutorul parvenit din partea agenților economici

• Funcționalitatea orașului și cheltuielile pe care le are Primăria în legătură cu transportul public gratuit oferit călătorilor

Primarul Capitalei susține că i-a comunicat președintelui Igor Dodon despre activitatea Primăriei, care este axată în mare parte pe acțiuni de evitare a contaminării în masă a locuitorilor, dar și a cadrelor medicale. Ceban spune că zilnic sunt organizate ședințe cu toți responsabilii și experții, în care se analizează toate detaliile, de la scenariul pesimist la cel optimist.

Ion Ceban a mai menționat că în săptămână a Paștelui autoritățile trebuie să fie prudente pentru a interveni prompt în orice situație de criză, iar eforturile trebuie să fie comune și consolidate. 

Igor Dodon a salutat acțiunile întreprinse de municipalitate în perioada de criză și a dat asigurări că statul va acorda tot sprijinul posibil pentru a depăși problemele cu care se confruntă întreaga societate. Mai mult, președintele a anunțat că, așa cum a fost stabilit anterior, din bugetul de stat vor fi alocate mijloace suplimentare pentru investițiile capitale din municipiul Chișinău, în special cele legate de construcția drumurilor și infrastructură.

În prezent, în țară sunt 1 712 persoane infectate cu COVID-19, dintre care aproape 550 sunt din Capitală. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0